Top 3 estetske procedure nakon letovanja

Leto nije prepreka ni za jednu estetsku proceduru, a u prilog tome govori i ogromna potražnja za ovim procedurama u najtoplijim krajevima sveta. Ipak, neke procedure su posebno popularne u proleće i u jesen upravo zbog svojih efekata koji su i preventivni i korektivni kada su u pitanju znakovi starenja i koji lice savršeno pripremaju za novu sezonu!

Pogađajte, te procedure su BOTOX, HIJALURONSKI FILERI I BIOREVITALIZACIJA. a u nastavku ćemo objasniti i zbog čega, kao i šta nam mogu doneti.

Nakon proleća kada se svi “budimo” i posebno želimo da budemo lepi, kraj leta prvi naredni period kada raste potražnja za određenim procedurama iz više razloga:

  • sunce i more isušuju kožu čineći borice primetnijim i produbljenijim, posebno ako ste primenili neki od preventivnih tretmana poput Botox-a i adekvatne nege
  • preterano sunčanje i izlaganje toploti može ubrzati resorpciju hijalurona i učiniti da efekat traje nešto kraće, posebno da korekcije u kojima se fileri aplikuju pliće poput usana i podočnjaka
  • često mrštenje zbog sunca može kreirati ljutit izgled i promeniti emociju lica, iako ona nije negativna već je prirodna zaštitna reakcija lica da zaštiti oči od jakih zraka i svetlosti
  • usled toplote, sunca i mora koje utiču na isušivanje koža gubi sjaj, svežinu i jedrinu te joj je potrebno malo podrške

Iz svih navedenih razloga, 3 procedure se izdvajaju kao idealne za kraj leta i oporavak lica nakon mora, posebno ukoliko su se već pojavili prvi znaci procesa starenja ili ukoliko želite da ih prevenirate:

BOTOX tretman je bez premca najbolja prevencija i korekcija bora kao jednog od pokazatelja procesa starenja koji se dodatno intenzivira tokom leta. Aplikacijom botulinskog toksina u mišiće odgovorne za mimiku smanjujemo amplitudu pokreta mišića, a samim tim i intenzitet mimike koja dovodi do produbljivanja bora. Ovo niu kom slučaju ne znači “zamrznut izgled” već naprotiv – pravilna aplikacija omogućava da zadržite mimiku istovremeno sprečavajući nastanak i produbljivanje bora. Idealan trenutak za primenu Botox-a je preventivno i pre nego se pojave prvi znakovi starenja, ili u ranoj fazi jer on sprečava da koža “pukne” na mestima jake mimike i omogućava da lice dugo godina i decenija ostane glatko, bez potrebe za dodatnim tretmanima kako bi se smanjila vidljivost dubine bore. Sama aplikacija traje svega par minuta, a efekat traje nekoliko meseci i ova procedura se može kombinovati sa svim ostalim estetskim procedurama, a predstavlja izbor broj 1 kada je u pitanju prevencija znakova starenja.

HIJALURONSKI FILERI su tu da vrate jedrinu licu u smislu nadomešćivanja volumena koji se gubi vremenom usled procesa starenja koji ne utiče samo na kožu već i na potkožno masno tkivo i kost. Mogu se koristiti za vraćanje jedrine i za ulepšavanje na gotovo svim regijama – slepoočnicama, podočnjacima, srednjem delu lica i jagodicama, kao i donjoj trećini lica i najpopularnijoj regiji – usnama. Hijaluronski fileri se smatraju najprirodnijom i najbezbednijom minimalno invazivnom procedurom koja daje instant rezultate koji traju par meseci do par godina i u potpunosti su bezbedni u rukama iskusnog lekara.

BIOREVITALIZACIJA – je idealna procedura za oporavak kože nakon mora i njenu prirpremu za novu sezonu jer dubinski vraća hidrataciju, osnažuje kožu, prevenira znakove starenja i čini da lice izgleda jedrije i svežije. Idealna je dopuna redovnim tretmanima i procedurama, kao i sjajan odabir rane prevencije starenja jer vraća jedrinu i usporava vidljivost procesa starenja bez uticaja na volumen lica ili mimiku. Preporučuju se 3 vezana tretmana za pun efekat, a svež izgled je primetan već posle prvog tretmana. Takođe spada u minimalno invazivne injekcione procedure.

Jedna od glavnih preporuka za dugooročno očuvanje mladalačkog izgleda bez promene oblika lica i uz maksimalno očuvanje prirodnog izgleda je podjednaka pažnja posvećena kvalitetu i nezi kože, kao i procedurama koje čuvaju volumen i sprečavaju mimične bore.

Preventivnim delovanjem se samo sprečava pojava znakova procesa starenja i uz manju količinu i ređe procedure se postiže dugoročno sjajan efekat, za koji je ključno sinergijsko delovanje tretmana za negu i tonus kože, kao i procedura u skladu sa individualnim potrebama svake osobe.

Naš predlog je uvek detaljan pregled i razgovor sa dr Vujačić na kom će ona pored objektivnih parametara uvek uvažiti i one subjektivne – motivne atribute koje vi primećujete na licu i koji vam potencijalno smetaju kako biste zajedno kreirali idealno rešenje za vašu meru lepote i negovanog izgleda.

Tokom meseca avgusta i septembra važiće posebne cene za sve navedene procedure, kao i posebne PAKET POGODNOSTI te je najbolje da nas pozovete za sve detalje.

Pregled kod dr Vujačić je BESPLATAN ukoliko u istom terminu radite i proceduru, a potrebno je zakazati ga par dana unapred.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.
Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.