Kako odabrati idealan anti-aging tretman?

Kako odabrati idealan anti-aging tretman? Kada je pravo vreme i odakle krenuti?

Jedna od gorućih tema u beauty industriji prethodnih godina je ANTI-AGING, iako još niko nije našao način da se zaista izbori protiv starenja.

Starenje je neminovan proces, ali posledice koje ono pokazuje, posebno u segmentu lepote, je moguće usporiti i minimizirati ukoliko se pravilno pristupa nezi i tretmanima/procedurama.

U velikoj ponudi tretmana, ne samo u svetu nego i kod nas u centru, postavlja se pitanje KAKO ODABRATI pravi tretman ili kombinaciju tretmana, a rešenje leži u sledećem:

  1. Najpre budite iskreni sa sobom – šta vam je važno da postignete, šta za vas znači anti-aging, koliko ste spremni da posvetite vremena, truda i novca, kao i kakvi su vaši pogledi na ono što moderno doba ima da ponudi: da li ste pristalica potpuno neinvazivne tradicionalne nege ( koja ima određene limite ) ili ste otvoreni i za druge minimalno invazivne metode koje nudi moderna medicina
  2. Kada imate neke okvire u pogledu potreba/zahteva i mogućnosti možete prvo rešenje potražiti u našem VODIČU kroz lakši odabir tretmana, gde ćete shodno potrebama i indikacijama lako pronaći različite vrste rešenja od kojih možete odabrati idealno koje se uklapa sa vašim željama
  3. Imajte poverenja u stručnjake i njihovu preporuku – jer vam samo neko sa iskustvom i uz uvažavanje vaših želja i potreba može dati idealnu preporuku i rešenje. Pronađite mesto koje uliva poverenje i zakažite konsultacije: ukoliko smo to mi, naš tim kozmetičarki i fizioterapeuta na čelu sa dr Vujačić vam stoji na raspolaganju.  Potrebno je samo da pri zakazivanju naglasite ukoliko u istom terminu želite da uradite i konsultacije/pregled i tretman/proceduru jer u tom slučaju ostavljamo malo duži termin i plaća se samo procedura ili tretman koji ste obavili. Naši stručnjaci su tu da sa vama zajedno kreiraju plan trenutnog tretmana i preporučenih tretmana u budućem period.
  4. Imajte u vidu da sve može biti proces – kao što je i starenje proces, tako je i usporavanje znakova starenja i korekcija postojećih proces takođe. Nekada se sastoji iz jednog do dva tretmana u tekućem periodu ili više vezanih dolazaka, nekada podrazumeva samo jedan segment tretmana, a nekada kombinaciju više pristupa: tradicionalna nega, aparati, moderne estetske procedure – sve u skladu sa vašim potrebama i zahtevima.
  5. Krenite na vreme jer je prevencija uvek jednostavnija i zahteva manje ulaganja i truda od korekcije. Postoji mnogo tretmana koji uspešno preveniraju znakove starenja ( Venus Legacy, Glow&Go2, biološki tretmani, redovne masaže, Botox za sprečavanje urezivanja mimičnih bora, mala količina hijaluronskog filera u jagodice radi zadržavanja volumena… ) Preventivnim delovanjem se uz manji broj tretmana, manje količine i manje troškove dugoroćno postiže bolji rezultat.

.

Pravo vreme za anti-aging tretmane je individualno i zavisi od nekoliko faktora: genetike, stila života, navika… ali se nekim optimalnim smatra već od 25. godine života kada koža kod najvećeg broja ljudi pokazuje neke prve, rane i uglavnom jedva primetne promene. Taj rani anti-aging se uglavnom ogleda u pravilnoj kućnoj nezi, brizi o sebi iznutra ( ishrana, tečnost, trening, spavanje ) kao i adekvatnoj profesionalnoj nezi u vidu bioloških tretmana, dubinskog aparaturnog čišćenja lica, masaža i ponekih aparaturnih tretmana poput Venus Legacy-ja.

Negde oko 30. godine kreće veće interesovanje za podmlađivanjem, odnosno očuvanjem mladolikog izgleda. Zavisno od genetike, navika, stila života… to vreme može biti idealno ili čak i malo zakasnelo, iako nam ne zvuči logično uvek.

To su godine kada već primećujemo neke prve znake: borice, dehidriraniju kožu, slabiji tonus, al ii dalje u začetku. Upravo su ovo godine kada se najveći broj devojaka i žena odlučuje za neku ozbiljniju negu od one klasične tretmanima i aparatima: mezoterapija, biorevitalizacija, Botox, hijaluronski fileri.

Sa stanovišta estetske medicine sve ove procedure imaju preventivno i korektivno dejstvo istovremeno i omogućavaju da se uz manje količine i bez većih promena dugoročno očuva isti izgled lica.

U ovom periodu je i sjajno pronaći nekoga kome verujete i kome ćete poveriti brigu o svojoj lepoti.

U ovom dobu se za  sve koji ne vole injektivne procedure kao jako uspešan pokazao Venus Legacy koji snažno podstiče cirkulaciju i stvaranje novog kolagena ( koji već i pre 30. kreće da postepeno opada svake naredne godine života ) kao i Myolift tretmana koji deluju na lice kao što trening deluje na telo: držeći sve u tonusu.

Ako bismo podelili naše tretmane po starosnim kategorijama, to bi otprilike izgledalo ovako:

15.-25. godina i dalje NE PODRAZUMEVA ANTI-AGING već održavanje zdravlja kože: redovni higijenski tretmani, Venus Glow čišćenje, Aftersun detox. Hemijski pilinzi ukoliko postoji potreba i negde posle 23. tek ako je koža “mirna” ( bez upala) povremena masaža i biološki tretman – uglavnom nakon nekih napornijih perioda poput ispitnog roka ili dugotrajnijeg sunčanja.

25.-35. Biološki, Glow&Go tretmani kao i masaže lica. Prvi neinvazivni aparaturni tretmani: Venus Legacy i Myolift u cilju prevencije i održavanja dobrog stanja – ukoliko postoji potreba i indikacija da će koža i mišići ranije gubiti tonus.

Ka 30. već postepeno mimične bore postaju izraženije, posebno ukoliko je koža dehidrirana, te se može uraditi Botox, ili mezoterapija i biorevitalizacija kao viši nivo nege lica. U ovim godinama se devojke i prvi put odlučuju za hijaluronske filere: najčešće u svrhu ulepšavanja i harmonizacije usana kao i jagodica/brade/vilice. Na pregledu se detaljnije razgovara o realnim potrebama, motivima i preporukama za svaku osobu u skladu sa samim crtama lica – potrebama, procesom starenja, željama.

Nakon 35. godine predlog tretmana uglavnom ostaje isti kao i za prethodnu starosnu kategoriju ali se nekada njihov intenzitet i dinamika menja i prilagođava potrebama individualnog uticaja procesa starenja i  željama.

U idealnim okolnostima, ukoliko u ovom periodu već postoji neki plan tretmana i nege ( kućne i profesionalne ) izgled koji postoji tada se može samo dodatno unapređivati i čuvati dugi niz godina.

U našem centru kreiramo i okvirni godišnji plan tretmana i korekcija zavisno od individualnih potreba, želja i mogućnosti.

Na stranici O NAMA možete pronaći sve o našim stručnjacima i pristupu, a u segmentima tretmana lica, tela i estetskih procedura možete pronaći detaljnije o svakoj, kako biste bili informisani i pre posete ukoliko to želite 🙂


Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.
Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.