NOVI tretmani koji oporavljaju kožu posle mora

Tokom odmora uglavnom uživamo u benefitima divne kože – odmorimo se, malo potamnimo, sitne upale naizgled prođu i sijamo jer u tim trenucima uživamo.

Ali, nakon mora je često potreban oporavak kože nakon sunčanja i kupanja, a mi pored dodatnih informacija u nastavku teksta delimo i REŠENJE!

Razloga za oporavak kože nakon letovanja je nekoliko:

 • samo sunčanje ( pa i ono usputno i neplansko dok se kupamo ) isušuje kožu i zadebljava je i trenutno može delovati kao da je koža zbog toga lepša, ali se posle nekoliko dana pojavljuju prvi problemi: vidljivije borice i potkožne upale
 • tamnjenjem kože se mogu pojaviti fleke – kako sunčane, tako i one uzrokovane tamnjenjem mesta na licu gde su u nekom prethodnom period bile bubuljice
 • slana voda i sunčevi zraci pojačavaju dehidrataciju kože te mogu ubrzati pojavu znakova procea starenja i učiniti da koža izgubi sjaj i svežinu
 • preparati za sunčanje, bez obzira na oznaku da nisu komedogeni, mogu izazvati pojačano “punjenje” pora, te posledično upale na licu zahvaljujući svom sinergijskom delovanju sa suncem, vodom i znojem usled velikh vrućina.

Postoji nekoliko osnovnih stvari koje su koži neophodne nakon sunca, a to su:

 • eksfolijacija ( različitog stepena zavisno od tipa kože, nege, vremena provedenog na moru, godina )
 • čišćenje ( lagano aparaturno, klasično – komedoekspresija, ili uz adekvatne preparate koji dubinski deluju )
 • hidratacija, dubinska nega i umirenje

Zavisno od individualnih potreba kože, kao i od toga kojim promenama je koža sklonija – upalama ili isušivanju ( a često se dešava i kombinacija ) kreirali smo

Kreirali smo 2 SPECIJALNA TRETMANA za oporavak kože nakon mora!

1. REHYDRATE tretman namenjen je svima kojima se koža tokom letovanja blago isuši, izgubi sjaj i dehidrira, te se borice vide intenzivnije, a flekice ili pigmentacije blago istaknu. Ova vrsta promena česta je kod svih normalnih i suvih tipova kože, kao i kod svih mešovitih koža koje su “mirne” – bez upala, iako i ova koža može razviti sitne upale usled sinergijskog delovanja SPF-a, znoja, sunca i vode.

Tretman je namenjen INSTANT OPORAVKU KOŽE i vraćanju hidratacije i sjaja, a podrazumeva:

 • Venus Glow aparaturno dubisnko čišćenje pora i hidrataciju
 • biorevitalizujući piling koji ujednačava ton kože, dodatno uklanja mrtve ćelije i vraća svežinu licu
 • mezoporaciju sa hijaluronom kako bi se koži vratio hidriran izgled, mekoća i kako bi se podstakla regeneracija
 • laganu masažu za vraćanje jedrine i cirkulaciju
 • Hydra masku za dubinsku hidrataciju
 • Flash serum za sjaj i jedrinu

2. SKIN DETOX tretman je namenjen svim osobama kojima se tokom i nakon letovanja na licu pojavjuju upalni procesi i iritacije izazvane kombinacijom zaštitnog faktora, znoja, vode i sunca koje isuši površinski sloj kože i samo dodatno podstakne problem. Ovaj tretman je tu da pomogne da se koža oslobodi svih štetnih uticaja i da se pore dubinski očiste i oporave od uticaja letovanja i sadrži:

 • piling za uklanjanje mrtvih ćelija i bolju penetraciju proizvoda za negu
 • Venus Glow aparaturno dubinsko čišćenje pora
 • Komedoekspresiju – manuelno čišćenje mitisera i bubuljica kako bi se lice vratilo u normalu
 • Umirujuću masku koja vraća balans koži i hidrira je lagano
 • Adekvatnu negu u skladu sa potrebama kože

Budući da na suncu ne strada samo koža lica, već i koža tela, naša preporuka je da se nakon mora posveti i koži tela posebna pažnja. Česta briga određenog broja ljudi nakon letovanja je da će se pilingom i adekvatnom negom boja “skinuti”, a ta briga i nije do kraja tačna: redovan piling i hidratacija sprečavaju pojavu perutanja kože koja može dovesti do fleka, a takođe i čine da koža deluje blistavijem, a samim tim i ten lepše.

IDEALAN TRETMAN TELO – za oporavak kože tela nakon mora je BODY REFRESH koji podrazumeva temeljan piling, pakovanje i masažu kojima će se podstaći cirkulacija, skinuti mrtve ćelije i koža pripremiti za hranljive materije iz pakovanja. Efekat je nežna i meka koža, bez suvih delova i spremna za novu sezonu – vaše je samo da je redovno mažete posle kupanja za produženi efekat.

Iako se lako možete prepoznati u opisu ovih tretmana i odabrati koji tretman za oporavak kože nakon mora vama paše, svakako izbor možete prepustiti našim kozmetičarkama i terapuetima koji će u skladu sa vašim individualnim potrebama kreirati tretman po vašoj meri za maksimalni efekat! Neki od sjajnih tretmana sa kojima nema greške kada je nega lica u pitanju su i higijenski tretmani, biološki tretmani ili Glow&Go 1, 2 ili 3 zavisno od potreba, a upravo oni imaju i svoje produžene protokole od 2-6 nedelja za pun i dugoročniji efekat.

Svi ovi tremani se idealno kombinuju i nadopunjuju i sa estetskim procedurama koje izvodi dr Vujačić i koje su namenjene kako prevenciji vidljivih znakova procesa starenja, tako i njihovoj korekciji ( BOTOX I HIJALURONSKI FILERI ) i unapređenju kvaliteta kože ( mezoterapija, PRP ) i kose ( mezoterapija i PRP ).

Uz redovnu i adekvatnu kućnu negu, kao i pravi odabir tretmana i procedura koji uvek individualno prilagođavamo svakoj osobi koža blista tokom cele godine!

Pogledajte i: 5 razloga da se nakon mora napokon rešite dlačica uz trajnu epilaciju

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.
Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.