Botox tretman

procedure

Dve vrste tretmana

Prevencija i korekcija mimičnih bora kao znakova starenja

Idealan za sve one koji izbegavaju nošenje svetlih boja zbog neprijatnosti koje im prave mokre fleke

Botulin toxin tipa A – BOTOX tretman

Tretman botulinumskim toksinom tipa A, poznatiji kao Botox tretman je definitivno najtraženija procedura protiv bora – bilo u preventivnom ili u korektivnom smislu. Ipak, pacijenti često zaboravljaju da je njegova prva primena bila u neurologiji i da on kao lek ima daleko širu primenu od estetske.

Dve procedure koje mi radimo su estetska primena i primena u terapiji hiperhidroze – prekomernog znojenja ispod pazuha.

Da li treba da me plaši reč “toksin” u samom nazivu

Pravi odgovor na to je i DA i NE. Ova supstanca je izuzetno moćna i opasna ukoliko bi dospela u pogrešne ruke i ukoliko bi se upotrebila na neadekvatan način. 

Ipak, u medicini je Botox registrovan kao lek i u pravoj koncentraciji aplikovan na prava mesta se koristi u različitim terapijama: u borbi protiv nevoljnih pokreta mišića lica, glavobolja, škrgutanja zubima, znojenja…

Njegova primena u estetske svrhe ne treba da vas brine ukoliko odaberete pravog lekara koji koristi registrovan proizvod.

Za koga je sve Botox namenjen?

Estetska primena botox-a

U estetskoj primeni, Botox tretman je najbolja prevencija i korekcija mimičnih bora kao znaka starenja te je idealan za sve one koji bi voleli da spreče produbljivanje mimičnih linija na licu, odnosno da koriguju i učine manje vidljivim one koje su već nastale.

Botox terapija protiv znojenja

U terapiji pojačanog znojenja idealan je za sve one koji izbegavaju nošenje svetlih boja zbog neprijatnosti koje im prave mokre fleke koje se pojavljuju u predelu pazuha i dodatno se intenziviraju tokom toplih dana ili pojačanih aktivnosti.

Od koliko godina je moguća primena botox-a?

Botox je kao lek registrovan za primenu od 18. godine starosti, ali se njegova primena ne zasniva na godinama već na postojanju indikacije za rad. 

Prvi vidljiviji znakovi starenja počinju negde već posle 25. godine iako to varira i zavisi od mnogo faktora zbog čega se za Botox kaže da je jedna od retkih korekcija za koju indikaciju postavlja sam pacijent. 

Nekome bore kao pokazatelj znakova starenja uopšte ne smetaju i te osobe nisu kandidat za primenu Botox-a čak i kada koriste i vole efekat hijaluronskih filera, a kod odrešenog broja pacijenata one spadaju u promene koje im najviše smetaju. 

Za osobe sa izraženom mimikom i one koje bi volele da izbegnu pojavu izraženijih bora, idealno rešenje je preventivna korekcija zavisno od perioda javljanja prvih vidljivijih znakova i taj momenat je individualan za svakog pacijenta.

Koliko dugo traje efekat botox-a?

Efekat Botox-a traje nekoliko meseci , što delimično zavisi od navika ( npr. intenziteta treninga ), kao i od izraženosti i jačine same mimike.

Kako izgleda postupak aplikacije botox-a?

Pre same Botox procedure lice se čisti i maže anestetik kremom koja stoji 10-15 minuta. 

Nakon što anestetik počne da deluje, doktor će vas zamoliti da kreirate različite izraze lica: da se mrštite, čudite, pravite izraz kao da vam ide pesak u oči… sve da bi se u potpunosti sagledala aktivnost mišića odgovornih za kreiranje bora i kako bi se pravilnom aplikacijom njihova amplituda kretanja smanjila.

Kako deluje botox i da li će mi lice nakon procedure biti zaleđeno?

Ukoliko je pravilno aplikovan, Botox treba da smanji amplitudu kretanja samog mišića i samim tim kreiranje bora, ali da očuva mimiku lica i prirodan izgled.

Botox-u treba nekoliko dana da ispolji svoje dejstvo te je moguć prolazan osećaj napetosti i jačeg delovanja na mimiku u prvim danima, ali on spontano prolazi već posle nekoliko dana.

Da li postoje neke restrikcije nakon procedure?

Kao i kod svih estetskih procedura, izbegava se sunčanje, solarijum, naporni treninzi u prvim danima, a savetuje se i da držite pognutu glavu duže vreme prvih par sati od korekcije.

Da li postoje neki tretmani koji su dobra priprema za botox?

Kao i kod hijaluronskih filera, uvek je sjajno povesti računa o nezi kože jer su efekti vidljiviji i intenzivniji. Odlični tretmani za to su hemijski pilinzi, biološki tretmani, Venus Glow i Glow&Go protokoli.

Estetske procedure

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.