PRP i Celular Matrix

Više informacija

PRP – TRETMAN ZA REGENERACIJU KOŽE I KOSE

PRP, poznatiji i kao “vampirski tretman” koji podrazumeva korišćenje regenerativne moći sopstvene krvi, je sa pravim razlogom obožavan od strane miliona žena širom sveta. Njegova fenomenalna regenerativna moć ima pozitivan uticaj na brojne medicinske i estetske potrebe što ga čini idealnim za rešavanje brojnih problema vezanih za kožu i kosu.

KAKVE SU MOĆI PRP TRETMANA?

Poznato je da PRP pokazuje sjajne rezultate u poboljšanju teksture kože
( lečenju ožiljaka), svežine i ujednačenosti tena ( kao pomoć pri lečenju pigmentacija), podmlađivanju ali je od velike pomoći i u lečenju problema opadanja kose i podsticaju zdravijeg rasta i gustine.

KAKO IZGLEDA PROCEDURA TRETMANA?

Nakon što se ustanovi da postoji indikacija za rad i željeni protokol u skladu sa potrebama ( broj tretmana i njihova dinamika ) pacijentu se vadi krv koja u specijalnoj epruveti prolazi kroz centrifuge kako bi se odvojio deo bogat faktorima rasta koji podstiču regeneraciju. Nakon toga se, na prethodno dezinfikovanoj i anesteziranoj regiji, aplikuje PRP serum ubodima tankom iglom.

DA LI JE POSTUPAK BOLAN?

Postupak ume da bude nepijatan jer podrazumeva više uboda koji zahvaljujući anestetiku nisu bolni ali umeju da prave neprijatnost, posebno na osetljivijim delovima. Ipak, budući da je procedura kratkotrajna, a efekti sjajni – to je zanemarljiva neprijatnost,

KADA SU VIDLJIVI EFEKTI I KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Zavisno od tretirane regije ( lice, vrat i dekolte ili kosa ) i razloga – indikacije samog tretmana zavisi i broj ponavljanja i njihova dinamika.
Kod prevencije starenja, osnaživanja same kože i kose preporučuje se 3 tretmana u nizu sa razmakom od po mesec dana, dok se kod nekih upornijih problema ( opadanje kose, pigmentacije, ožiljci ) povećava broj tretmana ili preporučuje kombinovanje sa drugim procedurama poput mezoterapije ili dermapen-a.

KOME JE NAMENJEN PRP TRETMAN?

Neki doktori vole da kažu kako su preventivni PRP tretmani za “pametne i strpljive pacijente” koji vole da na prirodan način održavaju zdravlje kože i kose i puste da priroda i sami procesi u organizmu odrade svoj deo.
Oni su idealni za sve kao prevencija starenja, osnaživanje kože i kose ili kao pomoć u borbi sa opadanjem kose ili određenim problemima vezanim za izgled kože.

DA LI POSTOJE NEKE RESTRIKCIJE I KAKO IZGLEDA PERIOD NAKON TRETMANA?

PRP je najprirodnija procedura od svih koje se primenjuju u estetskoj medicini, ali ipak je važno doktoru navesti sve važne informacije vezano za vaše medicinsko stanje: eventualne bolesti i terapije.

Nakon tretmana tretirana regija se ne umiva i ne kvasi, a pravu informaciju o periodu tokom kog to važi ćete čuti od doktora shodno regiji i vrsti procedure koju ste radili.

CELLULAR MATRIX – METODA KOJA KOMBINUJE PRP TRETMAN I HIJALURON

Kombinacija prirodnog seruma dela plazme koja sadrži visoku koncentraciju trombocita sa prirodnim proteinima (koji su najbitniji u procesu zarastanja i regeneracije tkiva) i neukrštenog hijalurona koji ima sposobnost vezivanja vode i jak uticaj na hidrataciju, moćan je saveznik u borbi protiv starenja, povećanja jedrine i svežine kože. Tretman se najčešće primenjuje na licu, vratu i šakama, dajući efikasne rezultate u podmlađivanju, prevenciji starenja, regeneraciji ožiljaka i smanjenju fleka kao i poboljšanju teksture kože.

KAKO IZGLEDA PROCEDURA I PRIPREMA ZA TRETMAN?

Neposredno pre tretmana vadi se krv koja se potom obrađuje pomoću centrifuge i meša sa neukrštenim hijaluronom već spremnim u epruveti za Cellular Matrix. Za vreme pripreme, tretirana regija se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Na tretman je potrebno da dođete bez šminke ( ili ćemo je skinuti pre tretmana ) kao i da imate jedan lagani obrok. Takođe važno je da ne uzimate aspirin i slične lekove 7 dana pre tretmana.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Broj tretmana se određuje u zavisnosti od indikacije za koju se Cellular Matrix primenjuje. Za većinu indikacija tretman je potrebno ponoviti 3 puta u razmacima od po mesec dana. Cela serija tretmana se treba ponoviti jednom ili dva puta godišnje.

KADA SU REZULTATI VIDLJIVI?

Efekat tretmana vidljiv je odmah nakon završetka tretmana,, a rezultira jedrom i hidriranom kožom. Postepeno delovanje faktora rasta i prirodna regeneracija tkiva, zahtevaju vreme i ponovljene tretmane te je pun efekat regeneracije vidljiv par meseci nako poslednjeg tretmana i serije.

KOME JE TRETMAN NAMENJEN?

Cellular Matrix tretman je potpuno prirodan tretman koji omogućava efekat intenzivne hidratacije kože i podmlađivanja. Namenjen je svim tipovim kože, ali se ne primenjuje kod pacijenata sa aktivnim aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima.

DA LI SE PRP I CELLULAR MATRIX MOGU KOMBINOVATI SA OSTALIM PROCEDURAMA?

PRP I CELLULAR MATRIX možete kombinovati sa svim estetskim procedurama, u dinamici koju preporuči lekar, kao i sa tradicionalnim tretmanima lica. Deo su i protokola za regeneraciju uz Harmony laser – u cilju podmlađivanja lica, vrata, dekoltea, kao i u regeneraciji i poboljšanju teksture kože i lečenju ožiljaka.

Estetske procedure

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.