PRP tretmani

Informacije

PRP tretman za regeneraciju kože i kose

PRP, poznatiji i kao “vampirski tretman” jer podrazumeva korišćenje regenerativne moći sopstvene krvi, je sa pravim razlogom obožavan od strane miliona žena širom sveta.

Njegova fenomenalna regenerativna moć ima pozitivan uticaj na brojne medicinske i estetske probleme što ga čini idealnim za rešavanje brojnih problema vezanih za kožu i kosu.

Kakve su moći PRP tretmana u praksi?

Već duže vreme PRP pokazuje sjajne rezultate u

  • poboljšanju teksture kože
    ( lečenju ožiljaka)
  • svežine i ujednačenosti tena ( kao pomoć pri lečenju pigmentacija )
  • podmlađivanju ali i pomoći u lečenju problema opadanja kose i podsticaju zdravijeg rasta i gustine.

Kako se izvodi ovaj tretman?

Nakon što se ustanovi da postoji indikacija za rad i željeni protokol u skladu sa potrebama ( broj tretmana i njihova dinamika ) pacijentu se vadi krv koja u specijalnoj epruveti prolazi kroz centrifuge kako bi se odvojio deo bogat faktorima rasta koji podstiču regeneraciju.

Nakon toga se, na prethodno dezinfikovanoj i anesteziranoj regiji, aplikuje PRP serum ubodima tankom iglom.

Da li je postupak bolan?

Postupak ume da bude neprijatan jer podrazumeva više uboda koji zahvaljujući anestetiku nisu bolni ali umeju da prave neprijatnost posebno na osetljivijim delovima.

Ipak, budući da je procedura kratkotrajna, a efekti sjajni – to je zanemarljiva neprijatnost 🙂

Kada su vidljivi efekti i koliko je tretmana potrebno?

Zavisno od tretirane regije ( lice, vrat i dekolte ili kosa ) i razloga – indikacije samog tretmana zavisi i broj ponavljanja i njihova dinamika.

Kod prevencije starenja, osnaživanja same kože i kose preporučuje se 3 tretmana u nizu, dok se kod nekih upornijih problema ( opadanje kose, pigmentacije, ožiljci ) povećava broj tretmana ili preporučuje kombinovanje sa drugim procedurama poput mezoterapije ili dermapen-a.

Za koga su PRP tretmani?

Neki doktori vole da kažu kako su preventivni PRP tretmani za “pametne i strpljive pacijente” koji vole da na prirodan način održavaju zdravlje kože i kose i puste da priroda i sami procesi u organizmu odrade svoj deo.

Oni su idealni za sve kao prevencija starenja, osnaživanje kože i kose ili kao pomoć u borbi sa opadanjem kose ili određenim problemima vezanim za izgled kože.

Da li postoje neke restrikcije i kako izgleda period nakon tretmana?

Iako je ovo najprirodnija procedura od svih koje se primenjuju u estetskoj medicini, ipak je važno doktoru navesti sve važne informacije vezano za vaše medicinsko stanje: eventualne bolesti i terapije.

Nakon tretmana tretirana regija se ne umiva i ne kvasi, a pravu informaciju o periodu tokom kog to važi ćete čuti od doktora shodno regiji i vrsti procedure koji ste radili.

Estetske procedure

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.