Laserska epilacija

Informacije

Laserska epilacija spada u jedan od najtraženijih tretmana tela u čitavom svetu poslednjih godina jer nosi niz prednosti:

  • skraćuje vreme spremanja jer nema stalnog uklanjanja dlačica
  • pruža slobodu kako ne bi svaki dan započinjao kalkulacijom kada je vreme naredne depilacije i koliko još ima prilika za kraću suknju
  • pomaže da se zauvek rešite bolnog urastanja dlačica i nastanka iritacija i fleka koje su posledica

Laserska epilacija omogućava da se u samo par tretmana rešite neželjenih dlačica sa svih regija na kojima vam smetaju – bez bola, brzo i efikasno.

Kako izgleda sam tretman i priprema za tretman?

Tretman laserske epilacije podrazumeva pripremu u smislu da je potrebno uzdržati se od depiliranja ili čupanja dlačica idealno 6 nedelja pre tretmana.

Tokom tog perioda dozvoljeno je i poželjno brijanje, koje se radi i uoči same epilacije kako bi koža na tretmanu bila skroz glatka i spremna za delovanje lasera.

Pre početka tretmana laserskog uklanjanja dlačica, potrebno je popuniti upitnik koji sadrži niz pitanja kako bi se utvrdilo da ne postoji nijedna zdravstvena prepreka za samu proceduru, a potrebno je i dati neke osnovne informacije koje će pomoći u kreiranju idealnog pristupa u skladu sa vašim potrebama.

Ukoliko ne postoji nijedna zdravstvena prepreka za uklanjanje dlačica, prvi korak je iscrtavanje polja kako bi se osiguralo da se laserom pređu baš svi problematični delovi i zaštita mladeža od delovanja lasera – jedan po jedan.

Tek kada se ispune svi koraci možemo pristupiti laserskoj epilaciji koja podrazumeva duge i ravnomerne pokrete laserom po označenoj regiji u trajanju od nekoliko sekndi do nekoliko desetina sekundi po regiji.

Tokom tretmana potrebno je nositi zaštitne naočare koje dobijete na samom tretmanu, a možete osetiti blagu toplotu ili eventualno blago peckanje na regiji koja se tretira.

Da li je tretman bolan i da li je bezbedan?

Tretman nije bolan – možete piti kafu ili odgovoriti na mailove tokom trajanja tretmana.

Ukoliko ne postoji nijedna zdravstvena prepreka za laserski tretman i ukoliko tretman obavlja stručna osoba koristeći bezbedan medicinski laser – procedura je u potpunosti bezbedna.

Koji laser je u pitanju i zašto baš taj?

Lasersku epilaciju izvodimo Venus Velocity diodnim laserom za epilaciju koji je odobren od strane svih institucija uključujući i FDA i koji smo jedva čekali iz mnogo razloga:

  • radi u 2 moda: slide i stamp što omogućava brzo i efikasno rešavanje problema sa dlačicama kroz individualni pristup svakom pacijentu u skladu sa regijom i potrebama, kao i tokom tretmana
  • prepoznaje različite potrebe na osnovu kojih se program prilagođava individualnim zahtevima i potrebama u pogledu tona kože, boje dlačica, njihove debljine, gustine…
  • poseduje sonde različite veličine što olakšava bolji pristup različitim regijama i takođe skraćuje vreme tretmana zahvaljujući velikoj sondi koja pokriva veću površinu
  • poseduje Real time cooling system koji ne dozvoljava pregrevanje lasera čineći tretman komfornim i bezbednim
  • poseduje veliku i savršeno kontrolisanu snagu što ga čini izuzetno efikasnim na različitim vrstama dlačica i tonova kože

Koliko traje tretman i koliko često se radi?

Sam tretman, aktivan rad laserom, traje do 30 minuta – ostatak vremena potreban je za zaštitu kože i nanošenje i skidanje gela.

Tretman laserske epilacije se radi na 4-6 nedelja a razmak zavisi od individualnih potreba i dinamike rasta dlačica.

Šta je važno naglasiti prilikom razgovora – da li postoje neke restrikcije?

Laserska epilacija ima i određene kontraindikacije – stanja i bolesti usled kojih se ne radi laserska epilacija ili zahtevaju poseban oprez i konsultaciju sa lekarom koji primarno leči kao i sa našim lekarom.

Iz tog razloga nam je izuzetno važno popunjavanje upitnika pre započinjanja samog procesa epilacije.

U apsolutne kontraindikacije spadaju kancer kože ili istorija kancera kože, bilo koja sumnjiva stanja ili bolesti kože kao i akutni upalni procesi, trudnoća i dojenje, određena neurološka oboljenja i određeni zdravstveni problemi za koje nam je važno da ih transparentno navedete u upitniku kako bismo bili sigurni da nema prepreka.

U relativne kontraindikacije spadaju stvari poput korišćenja određenih lekova ili biljaka kao dodatka ishrani i blaži problemi sa hormonima koji mogu dati nestabilne rezultate.

Posle koliko tretmana mogu očekivati rezultat ili promenu?

Većina osoba se izjašnjava da je već posle prvog tretmana primetila promenu u brzini rasta dlačica ( sporije rastu ), njihovoj slabijoj jačini, proređenosti…

Iako rezultati mogu varirati od osobe do osobe, 6 tretmana je optimum za rešavanje problema sa dlačicama.

Zbog toga smo i kreirali ponudu da na plaćene 4 laserske epilacije 2 dodatne dobijate gratis 🙂

Kada je idealno uraditi lasersku epilaciju?

Ukoliko pričamo o godišnjem dobu, nema posebnih prepreka sve dok se poštuju sve preporuke. Što se tiče uzrasta, budući da su sve češći zahtevi mlađe populacije za rešavanjem problema sa dlačicama, potrebno je da osoba ima stabilan hormonski status i ciklus kako bi se u konsultaciji sa lekarom napravio plan.

Laserska epilacija za muškarce – da li i muškarci dolaze na tretmane i kojih regija?

Muškarci često imaju potrebu za laserskim uklanjanjem dlačica sa leđa i stomaka jer druge metode često daju iritacije tih regija -posebno tokom letnjeg perioda.

Ono što razlikuje mušku i žensku epilaciju su regije koje se tretiraju.

Muškarci občno tretiraju leđa, ramena i stomak, dok su to regije na kojima žene obično ne zahtevaju tretman.

Da li je potrebno još nešto da znamo pre laserske epilacije?

N baš, osim da ćete se preporoditi kada napokon završite sa tretmanima i pitaćete se kako to niste ranije probali 🙂

Tretmani tela

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.