Higijenski tretmani

Informacije

Higijenski tretmani lica

Jedan od preduslova lepe kože su čiste pore za šta su najpre odgovorni higijenski tretmani lica poznati i kao tretmani čišćenja lica.

Oni pomažu održavanje balansa kože, sprečavaju nastanak mitisera, bubuljica i akni te preteranu vidljivost pora koja se intenzivira kada se one napune sadržajem.

Kako izgledaju higijenski tretmani lica?

Higijenski tretmani lica bez obzira na vrstu uvek poštuju 3 ključna koraka: piling, čišćenje lica (komedoekspresiju) i hidrataciju.

Zavisno od potreba ti koraci mogu biti zaista bazični – potpuno jednostavni i sa jednostavnijim proizvodima, ili nešto kompleksniji u zavisnosti od željenog efekta i potreba kože.

Ta kompleksnost se uglavnom ogleda u pogledu izbora pilinga: da li je klasični mehanički, enzimski ili hemijski u skladu sa potrebama i hidrataciji – koja vrsta maski i nege se koristi.

Za koga su namenjeni higijenski tretmani lica i kada se počinje sa njihovom primenom?

Higijenski tretmani su gotovo svima povremeno potrebni, kako bi se održao balans i lep izgled kože i kako bi pore uvek bile čiste.

Ipak, najintenzivniju potrebu za njima imaju mlađe osobe u pubertetu, kao i ljudi sa mešovitim i masnim tipom kože.

Najčešće se na prvi tretman dolazi već u pubertetu – preventivno kako bi se mlađi posavetovali sa profesionalnim kozmetičarima oko nege i kako bi se eventualno uklonili mitiseri, ili korektivno – kada krenu prve bubuljice.

Koliko često treba raditi higijenski tretman?

Higijenski tretmani se uglavnom izvode po potrebi, a dinamiku dogovarate ili sa stručnjacima ili i sami primetite kada lice pokaže da mu je potreban tretman.

Već posle prvog tretmana ćete lagano primetiti kojim tempom se pore “pune” što bi svakako uz adekvatnu negu i tretmane trebalo da vremenom postane ređe i ređe, dok koža ne pokaže da je vreme za biološke tretmane 🙂

Šta je potrebno da znam pre higijenskog tretmana, da li postoje neke restrikcije?

Ne postoje nikakve restrikcije nakon higijenskog tretmana ali je preporuka da se lice zaštiti tečnim puderom ako se pravo posle tretmana nastavlja u radne obaveze, odnosno da se ne umiva ukoliko je tretman u popodnevnim satima i ubrzo sledi spavanje.

Koža je nakon tretmana idealno negovana i zaštićena.

Ukoliko je u sklopu tretmana rađen hemijski piling, tretman će se završiti primenom kreme sa SPF-om i savetuje se korišćenje faktora u narednim danima i izbegavanje sunca.

Da li na tretmanu mogu dobiti i savete o nezi lica i proizvodima?

Apsolutno da – kućna nega je izuzetno važna za pravilno održavanje zdrave kože i efekta tretmana jer se kod kuće negujete 2x dnevno svakog dana, a u salonu samo jednom u par nedelja.

Naši stručnjaci će dati savet o kućnoj nezi kože i idealnim proizvodima u skladu sa vašim potrebama.

Tretmani lica

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.