Dermapen

Informacije

Dermapen

Dermapen tretman predstavlja jedan od najboljih tretmana za regeneraciju kože, anti-aging, uklanjanje ožiljaka i pigmentacija.

Pruža sjajne mogućnosti da se ciljano deluje na određene probleme kože i daje rezultate primetne već posle prvog tretmana. Metod je izbora za brojne nepravilnosti kože jer omogućava personalizovan pristup pravilnim odabirom protokola i koktela.

Šta predstavlja dermapen tretman?

Dermapen tretman predstavlja pravljanje sitnih perforacija na koži zahvaljujući velikom broju sitnih uboda na različitim dubinama zavisno od regije čime se omogućava bolja penetracija aktivnih komponenti u dublje slojeve kože i čime se aktivira rad fibroplasta i stvaranje novog kolagena za obnavljanje kože.

Kako izgleda sam dermapen tretman?

Dermapen tretman počinje hemijskim pilingom kako bi se koža pripremila za bolju resorpciju odabranog koktela koja se ubacuje u kožu delovanjem dermapena koji ravnomerno i konstantno vrši sitne ubode po koži lica, i po potrebi vrata i dekoltea.

Tokom tretmana se oseća blago bockanje i “grebuckanje” koje može biti na određenim regijama malo neprijatno ali je kratkotrajno. Nakon tretmana na kožu se nanosi sterilna maska kako bi se koža umirila i zaštitila.

Kome je namenjen dermapen tretman?

Dermapen tretman se preporučuje svima koji žele da porade na teksturi kože, uklone ožiljke i pomognu smanjenje pigmentacija ali i da spreče znakove starenja.

Nema posebnog ograničenja u pogledu godina, ali se indikacija za rad postavlja na osnovu potreba same kože.
Može se raditi na licu, ali i na vratu i dekolteu.

Kako se ponašati nakon samog tretmana i da li postoje neke restrikcije?

Nakon samog tretmana koža je osetljiva, blago crvena, može se osetiti zatezanje i peckanje. Savetuje se izbegavanje šminkanja i različitih proizvoda bar 12h, a prvih par dana od tretmana koristi se samo Pantenol emulzija.

Potrebno je izbegavanje sunca, nošenje SPF-a, a moguće je i blago perutanje nakon par dana.

Koliko je tretmana potrebno za efekat dermapen tretmana?

Broj ponavljanja tretmana zavisi od razloga zbog kojih je tretman indikovan, kao i reakcije same kože. Mlađe kože lakše stvaraju novi kolagen i generalno brže i bolje reaguju na sam tretman.

Ako se radi samo radi poboljšanja teksture kože i kao viši nivo nege, efekat je vidljiv već posle jednog tretmana, ali ukoliko se radi na uklanjanju ožiljaka potreban je veći broj ponavljanja u početku na 2 nedelje pa kasnije i više zavisno od reakcije kože.

Sa kojim tretmanima se može kombinovati?

U situacijama kada se koristi za rešavanje problema ožiljaka od akni ili pigmentacija kombinuje se najbolje sa hemijskim pilinzima i adekvatom kućnom negom, a i PRP tretmani mogu biti preporuka za još bolji efekat regeneracije.

Ukoliko se koristi za održavanje kože i sprečavanje prvih znakova starenja idealan je partner sa biološkim tretmanima, ali u različitim terminima i nedeljama primene.

Za uklanjanje ožiljaka preporučuje se kombinacija sa Venus Legacy tretmanima zbog njihovog sjajnog delovanja na stvaranje novog kolagena.

Tretmani lica

Možete i da nas nazovete

Zakažite termin

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit.

Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Izaberite uslugu, popunite kontakt formu i pošaljite Vaš upit. Mi ćemo Vas ubrzo nakon toga kontaktirati.

Naš sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka. Bezbednost korisnika nam je od velike važnosti.