Ponekad mi se desi da vidim neku osobu i pomislim – wooow, baš se prolepšala i promenila, a da ne mogu odmah da shvatim šta je u pitanju. Čak i gledajući neke svoje slike shvatim da na nekim skorijim izgledam sebi lepše nego tada iako sam objektivno starija, imam više kilograma, drugačiji životni stil… Ali nekako, analizirajući i druge ljude i sebe, došla sam do čarobne formule 😀 Šalim se, naravno, ali sam shvatila koje stvari su te koje prave ogrooomnu razliku, a ne zahtevaju ogromnu investiciju novca niti suštinske i komplikovane promene koje iziskuju mesece ili veštačke dodatke:

  1. Objektivno prihvatanje sebe – ne kritičko kakvom su žene sklone često nego ono objektivno koje uvažava mane (i stavlja ih u drugi plan ili koriguje kako god je potrebno i u skladu sa osobom) i naglašava vrline (šminkom, garderobom, detaljina, ponašanjem…). Nijedna fizička vrlina ne čini osobu atraktivnom kao istinsko samopouzdanje i harizma.
  2. Negovana, lepo stilizovana kosa puna volumena – je nešto što sam ja dugo zanemarivala kao bitan element lepote. Uvek sam je negovala i redovno šišala, ali sam uvek zanemarivala moć bujno nameštene kose i često sam je nosila onako kako se osuši. U tome naravno nema ničeg lošeg i sjajno je izgledati što prirodnije, ali danas shvatam da me dobro obojena i blago stilizovana kosa ne samo čini da se osećam lepše nego i spremnije da izletim pola sata posle buđenja gde treba ili da budem spremna i doterana za par minuta.
  3. Dobro oblikovane obrve – čine da nekad za poznatu ličnost koja je promenila njihov oblik pišu da je imala plastičnu operaciju. Toliko su moćne. Dobro oblikovane obrve su ram za oči i utiču na celokupan izraz lica. Još ukoliko je kosa doterana a ten negovan, sva je prilika da vam neće trebati puno šminke ni detalja. Ako imate prirodne a ne umete da ih oblikujete – prepustite to kozmetičaru, a ukoliko ih nemate uvek možete pronaći saveznike u preparatima za njihovo šminkanje i uz pomoć tutorijala, kao što je ovaj OVDE korigovati i unaprediti njihov izgled.
  4. Dobro odabrane boje šminke – jer nije slučajno da je u poslednje vreme zavladao trend zemljanih tonova i usana boje tamnijeg mesa ili braonkaste. Ova vrsta šminke uz gore navedene detalje, naglašava crte lica i daje izražajnost lepoti. Kao atraktivna boja kada je šminka u pitanju je i adekvatno odabran crveni karmin jer kada je dobar onda je sjajan za lepotu 🙂
  5. Odeća koja pristaje – ne u smislu poslednjeg modnog trenda nego u smislu toga da odgovara telu, naglašava vrline i čini da se osoba oseća udobno i samopouzdano, jer pretesna, preširoka, ili gardeoba koja se otkopčava samo unosi nervozu i smanjuje samopouzdanje pa čak i da kada stojite mirno u njoj izgledate božanstveno.

Ovih par stvari definitivno pravi veliku razliku. I to ne samo fizički, nego i mentalno a što je prva stavka istinski tačnija to se sve ostale lepše nose 🙂