Hrapava i neravna koža koja izgleda kao da je naježena je noćna mora velikog broja ljudi. Javlja se najčešće na rukama, ali i drugim delovima tela i očigledno joj je jedina namena da iritira. Devojke i žene u tim situacijama pribegavaju proizvodima na bazi glikolne kiseline ili nekim agresivnijim metodama, a jedna prirodna metoda se izdvaja kao izuzetno efikasna.

Budući da guščija koža predstavlja orožale čepove na površini kože, ključ je u pravilnom uklanjanju mrtvih ćelija i hidrataciji.

Sve što vam je potrebno su lufa rukavice, jabukovo sirće i mleko za telo.

Pre kupanja, dok je koža još suva, istrljajte  lufa rukavicom predeo sa guščijom kožom kako biste uklonili površinski sloj mrtvih ćelija. Ok je ukoliko se koža zarumeni, ali nema potrebe za preagresivnim trljanjem.

Nakon kupanja mlakom vodom i kupkom, obrišite kožu peškirom i utrljajte bogatu količinu jabukovog sirćeta u kožu, možete i nekoliko puta. Nemojte da vas brine miris – on ispari posle pola sata.

Sat vremena kasnije, kada se sirće dobro upilo i voćne kiseline iz njega rastopile i omekšale taj površinski sloj, umasirajte kremu za telo, bez prethodnog ispiranja.

Potrebno je ponoviti tretman nekoliko puta, svaki drugi dan kako biste dobili pravu razliku 🙂 Samo jabukovo sirće možete namazati na problematični deo svaki dan.

 

Isprobajte, jedva čekam utiske 🙂