Ovde definitivno nećete pročitati ništa revolucionarno novo, ali je ideja da ovo bude samo podsetnik na najveće make-up greške koje mnooogo devojaka i žena pravi.

Ako se prepoznate u nekom, potrudite se da ga promenite i videćete veeeliku razliku 🙂

  1. Previše tečnog pudera – ili previše bilo čega na licu čini da koža izgleda starije, neurednije i sa lošijom teksturom. Radije odaberite neki prozračniji koji možete po potrebi naneti u dva sloja na mestima gde imate pigmentne promene, ili iste korigovati korektorom. Takođe, bronzer i rumenilo nanosite u slojevima, malo po malo, kako biste lakše izblendirali ivice i izbegli onaj efekat čokoladne napolitanke zalepljene za obraz 🙂
  2. Preterano matirano lice ili previše highlighter-a – oba su na svoj način pogrešna. Preterano matirano lice krade zdrav izgled kože i jedrinu koju joj prirodan sjaj daje, dok previše highlighter-a daje veštački izgled i može naglasiti borice.
  3. Slojevi i slojevi maskare – iako svaka devojka želi savršene trepavice, sve preko 2 sloja najčešće daje onaj efekat slepljenih, debelih i teških trepavica, koje nemaju tanke vrhove nego izgledaju na krajevima kao da su skraćene makazicama.
  4. Neuredna šminka – sve što ne umete naneti precizno, radije izbegnite. Eyeliner koji je kriv, olovka koja se razmazuje i to ne na dobar način i ostale greške u preciznosti, čine da lice deluje neuredno i mnogo umornije.
  5. Preterano precrtane usne – svako precrtavanje veće od debljine olovke je jako uočljivo i može izgledati dobro samo na fotografiji. Izuzetak su osobe koje nemaju izraženu liniju usana te se kod njih prelazi gotovo i ne vide.