1. Obavezno skidanje šminke – oookeej, nisam izmislila toplu vodu ali ovo je zaista prva zapovest negovanog izgleda i nemojte dozvoliti da vas umor spreči da omogućite svojoj koži obnavljanje i disanje tokom noći.
  2. Ne budite sami svoj majstor za bitne stvari – ni sa licem, ni sa kosom, jer profesionalci će to uraditi mnooogo bolje od vas i pritom, na duže staze gledano, mnogo se više isplati nego da posle idete da vam popravljaju šta ste pogrešili.
  3. Oblikujte obrve dobro – jer dobro oblikovane obrve menjaju čitavo lice i naglašavaju vašu lepotu, čineći da i sa minimum šminke izgledate uredno. Ukoliko nemate dobre obrve i ne možete da ih pustite, metoda japanskog iscrtavanja može biti spas, a ovde možete pogledati moje iskustvo ili jednostavno svakodnevna rutina njihovog sređivanja i popunjavanja odmah nakon umivanja, čak i ukoliko se ne šminkate.
  4. Potrudite se oko osnova – negovani i lepi zubi, uredni nokti i kosa, sa lepo oblikovanim obrvama i negovanom kožom svaku ženu čine neuporedivo lepšom i otmenijom. Sve preko toga je samo dodatak i bonus 🙂 Sve o zubima možete pogledati ovde
  5. Samo negovana i zdrava kosa je lepa – nije važno koje je dužine i da li je šatirana po najnovijoj tehnici, jer kosa koja je izlomljena, suva i iskrzana nikad ne može izgledati lepo. Radije potražite dobrog frizera, skratite je koliko god je potrebno i prefarbajte se u tamnije dok se kosa ne oporavi. Stavite narednih mesec dana kao priroritet da je negujete više nego stilizujete i izbegavajte sva zagrevanja i čupanja – toplo vreme je idealno za to, jer je ne morate sušiti a raznim punđicama, pletenicama i ostalim pomagalima možete napraviti zanimljiv izgled bez prese. Pogledajte sve što je meni MNOGO pomoglo u oporavku kose
  6. Manje je više – ako niste vešti u šminkanju ili ukoliko se pretežno doterujete za dan, bolje koristite manje šminke, laganije teksture, nego da rizikujete da na dnevnom svetlu izgledate prešminkano. Lagan tečni puder, korektor, rumenilo, lepo iscrtane obrve, maskara i sjaj su sasvim dovoljni. Još ukoliko na to dodate laganu senku uz malo bronzera u pregibu i tamniju senku između gornjih trepavice – pun pogodak 🙂 Pogledajte OVDE kako da to izvedete najlakše.
  7. Sprovodite nedeljne ritual nege – piling i posebna hidratacija lica i tela, detox, manikir i pedikir, masaža… Suština je da, mimo profesionalnih usluga na koje verovatno odlazite, i samostalno uradite nešto za svoju lepotu, jer sam čin te brige o sebi čini da se osećamo sjajno u svojoj koži. Za mene je to gotovo uvek nedeljom uveče ( valjda navika iz doba škole 🙂 ) i ti rituali ne samo da me usrećuju jer uživam u njima, nego čine da nedelju započnem spremna i motivisanija! Bitno je da je da su to stvari koje vama prijaju i koje su potrebne vašoj koži i telu, a neku inspiraciju i jedan oprobani trik protiv otečenosti možete pogledati ovde.
  8. Pronađite profesionalce kojima verujete – i nemojte biti od onih koji stalno menjaju jer kada imate nekog ko je dobar u tome što radi i kod koga idete neko vreme, on tačno zna šta u narednom tretmanu treba da bude drugačije, bilo da se radi o stomatologu, frizeru ili kozmetičaru ili estetskom hirurgu za filere. Ako niste našli pravog, pitajte me – pomoći ću rado 🙂
  9. Pažljivo sa veštačkim dodacima – i tu mislim na SVE, od ekstenzija za kosu, svilenih trepavica i gel noktiju do estetskih korekcija. Apsolutno podržavam svaku vrstu korekcije dok god se ima mere i dok god se to što se radi izgleda uredno – jer izrasli gel na noktima, očupkane trepavice ili ekstenzije koje vire nikad ne mogu izgledati dobro. Birajte pametno i radije nemojte uraditi ukoliko niste sigurni, ne znate pravog profesionalca ili u trenutku nemate dovoljno novca za najbolji tretman.
  10. Fokusirajte se na ono lepo na sebi – i ovo je možda najvažnija stvar, jer ukoliko ste svesni šta je na vama lepo i znate kako to da naglasite, dok ujedno radite na poboljšanju onoga što vam se ne dopada toliko i stavljate to u drugi plan, izgledaćete i osećati se mnooogo lepše u svojoj koži! 🙂 Zavolite sve one lepe stvari na svom licu i telu, pružite im negu i ulepšavanje kakvo zaslužuju i videćete koliko će samo lepše biti 🙂