Ja sam verovatno jedan od najvećih Pinterest fanova! I to ne bilo kad, nego posebno u situacijama kada mi je potrebna inspiracija i kad se osećam loše. Tada krenem da istražujem po svim kategorijama i da pin-ujem kad blesava, sa osećajem da samo kad sve to skockam vizuelno tu, preostaje još samo da to prenesem u život 🙂 I znate šta? Iako veliki broj stvari tih zaista nikad ne uradim onako kako izgledaju na slici, daju mi neku motivaciju i pokretačku energiju da ih uradim na moj način koji me na kraju jako raduje.

Znam da izvestan broj devojaka nalazi da su Instagram i Pinterest možda čak i demotivišući jer ima previše toga lepog, što onda daje još jači kontrast nečemu što u našem životu nije idealno, ali ja baš gledam na drugačiji način – posmatranjem lepih stvari, zanimljivih ideja, lepih odevnih kombinacija, vi zapravo podstičete svoju kreativnost i sve i da niste u mogućnosti ni blizu da iskopirate sliku, vi ćete napraviti pozitivnu promenu sa tom novom energijom.

Nekad samo pogled na par slika može da vas navede da obične začine i cveće drugačije aranžirate, da promenite raspored u sobi, da napravite drugačiju frizuru, našminkate se posebno, organizujete nakit… Zato, iskoristite prednosti ovog modernog doba i interneta na kome je sve dostupno i pronađite na Pinterest-u i drugim zanimljivim sajtovima sve što vas je ikada zanimalo i što može učiniti vaš život lepšim i boljim. Bukvalno nas par klikova deli od zanimljivih ideja, programa ishrane, motivacije, ideja za dekorisanje, „uradi sam“ saveta, tutorijala za šminkanje… Skuvajte kafu ili čaj, razmislite o oblastima za koje vam treba malo pomoći i istražite šta to Pinterest nudi. Napravite svoje albume odabranih slika i puni inspiracije se bacite u akciju primene toga u stvarnosti. Pa i ako rezultat budu samo lepše sređene police ili drugi način kombinovanja garderobe – eto nove energije koja će doneti još mnogo toga lepog 🙂