Leto je vreme kada svaka devojka intenzivnije razmišlja o celulitu, mršavljenju i generalno boljem izgledu. Ako bi trebalo da budem potpuno iskrena sa mišljenjem o toj temi rekla bih da devojke kojima je istinski stalo o tome misle cele godine, a sve mi koje se setimo u 5 do 12 i nismo baš od onih kojima to spada u vrh liste prioriteta (što je, razume se, pogrešno u današnje doba jer je zaista važno iskoristiti sve svoje potencijale u svim segmentima i sve češće gledam na ovu temu iz tog ugla).

Kao veliki kampanjac i još veći ljubitelj estetike koji čita i prati sve novo što je na tržištu (i ne samo to nego i isproba) poželela sam da probam taj famozni Venus Legacy koji svi toliko hvale i negde na pola puta – na polovini tretmana, delim sa vama sve najvažnije – počev od toga kako sam se odlučila do rezultata posle 4. tretmana 🙂

Šta je Venus i kako sam se odlučila?

Prva stvar koja mi se dopala je što funkcioniše po principu radiotalasa i klasifikuju ga kao 4D radiotalasni lifting. Kombinuje četiri vrste tehnologije koje zajedničkim snagama oblikuju telo, uklanjaju celulit, zatežu kožu tela i posledično umanjuju vidljivost strija. Kako su mi rekli, radi se o multipolarnom radiotalasom liftingu, pulsnom elektromagnetnom polju, Vari Pulse i Real Time Feedback tehnologiji, a efekte i bezbednost su dokazala klinička istraživanja koja su pokazala da je na tretiranim regijama došlo do stimulacije fibroblasta koji su zaduženi za stvaranje novog kolagena i elastina. Dodatni plus je bio što je tretman bezbolan – zapravo jako prijatan i podrazumeva pokrete tipične za limfnu drenažu i što ne zahtevaju nikakve dodatne režime, tretmane i ostalo za rezultat – iako je poželjno i po meni pametno ako već dajete novac za nešto. 

Kako izgleda sam tretman?

U potpunosti bezbolan! Sam Venus blago zagreva i pravi blago povlačenje kože i tkiva, ali jako blago tek toliko da masira i tretirani deo se prelazi pokretima karakterističnim za limfnu drenažu. Jedina mana je što je leti toplo pa vam nije prijatna pomisao na nešto dodatno toplo (zimi mora da je jaaako lepo i prijatno) ali je u Dermaville centru sve klimatizovano pa i zaboravite koliko je stepeni napolju. Ja uglavnom prespavam tretman 😀 Može se raditi jedna regija ili celo telo odjednom – zavisno od potreba.

Meni izuzetno važna stvar je što pre samog početka popunjavate detaljan upitnik o zdravstvenom stanju i pre početka se uzimaju sve mere kako bi se pratio rezultat. Takođe, zajedno sa terapeutima pogledate koja su to kritična mesta na kojima želite posebno vidljiv rezultat 🙂 Radi se jednom nedeljno.

Kakve rezultate obećava tretman i da li postoje neka ograničenja?

Sam tretman ne nosi nikakve posebne zabrane niti restrikcije u vidu ishrane ili zahteva za treningom, iako je uvek poželjno voditi računa o vrsti hrane i redovnoj fizičkoj aktivnosti, pre svega zbog zdravlja i na taj način i dodatno doprinostite rezultatu. Ono što je uvek važno jeste unos tečnosti radi podsticanja procesa izbacivanja štetnih materija.

Tretman ne utiče na gubitak kilaže već na smanjenje obima i preoblikovanje, kroz učvršćivanje tkiva i kože, kao i smanjenje volumena masnih ćelija.

Kakvi su realni rezultati koje sam primetila?

Posle prvog tretmana naglasili su mi da je prvi efekat zategnutija i nekako lepša koža i zaista se primeti razlika. Moja osnovna motivacija da isprobam ovaj tretman je bila učvršćivanje tkiva koje se ne može postiži vežbanjem samo, a koje postaje rastresito iz različitih faktora – od starenja, preko dugog sedenja i loših tretmana do oticanja koje uzrokuje stalno širenje i skupljanje i koje narušava čvrstinu i estetiku a kome sam sklona. Već posle 3. i 4. tretmana sam primetila da mi je na dodir tkivo dosta glatkije, sa mnogo manje neravnina ispod i teksture i da delovi koji su imali dosta reljefa postaju glatkiji (ovde moram da naglasim da sam uporedo prva 3 tretmana išla na treninge i na moje redovne masaže).

Merenjem nakon 4. tretmana smo ustanovili da sam izgubila od 1 – 4 cm u svim delovima tela koje smo merili: struk -5cm, kukovi -4cm, bokovi -5cm, butine u predelu ispod zadnjice -5cm, butine -3, kolena -1 i -2cm što je po meni odličan rezultat, posebno jer nisam bila preterano (do uopšte) disciplinovana sa ishranom i u poslednjih 15 dana pre merenja nisam trenirala.

Za koga ga preporučujem i šta raditi ukoliko se odlučite?

Venus je odličan za sve one kojima je potrebno doterivanje pred leto ili prosto žele da preoblikuju određeni deo tela. Ukoliko vam je potreban gubitak značajniji kilograma onda bih savetovala da prvo skinete najveći deo, a da Venusom dovedete da sve bude tip top. Lično spadam u kategoriju tih kojima bi bolje bilo da su skinuli još koji kg pa tek onda krenuli sa tretmanom ali moooram ja sve da probam i zaista uživam u svim novitetima estetike. Ukoliko se odučite za malu aparaturnu pomoć na putu do tela iz snova i investirate novac, moj je savet da povedete računa o ishrani, trenirate i uradite i po koju masažu kako biste pomogli dodatno da rezultati budu odlični. A sad kad sam podelila sa vama svu teoriju o ponašanju prilikom tretmana, odoh – večera se hladi 😀 Šalim se i svakako ću do narednog tretmana povesti baš računa pa da vidimo za preostala dva kakve još rezultate mogu videti 🙂

Takođe vam ostavljam i LINK estetskog centra Dermaville gde radim ovaj tretman pa sve informacije pronaći tu, a i ja sam tu da odgovorim na sve 🙂